L´exposició “Memòries Incandescents” a Mollerussa

Mollerussa va acollir el passat 28 de febrer el primer acte de commemoració dels 10 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan, dins del marc d’activitats i accions que la plataforma Horta 10 té preparada fins al novembre vinent. Es tracta de l’exposició artística, “Memòries Incandescents”, que conmemora y recorda als cinc bombers de la Generalitat de Catalunya que van perdre la vida en aquesta tragèdia i a l’únic supervivent d’ella, Josep Pallàs. L’exposició s’exposarà a la localitat de Mollerussa fins al 24 de març.

En concret, aquesta exposició està inspirada en les obres que ha creat Josep Serra i la seva interpretació dels incendis forestals. Memòries Incandescents forma part del fons d’art, Art and Fire, de la Fundació Pau Costa.

El documental “El Gran Silenci” emès per TV3 en el 2015 va ser el detonant que va inspirar a Josep Serra (1970), metge de professió i artista d’ànima, a convertir en art la seva mirada inquisitiva i curiosa del foc. Arran d’aquesta revelació artística, Serra va començar a crear la seva obra Memòries Incandescents dins del fons d’art, Art & Fire, que té la Fundació. Des d´alesores, l’artista Serra ha contribuït i continua contribuint considerablement a aquest fons d’art, amb la finalitat d’arribar a la societat el coneixement dels incendis forestals.

D´altra banda, Art & Fire és el fons d’art de la Fundació Pau Costa. Neix de la necessitat de transmetre els valors i el coneixement sobre els incendis forestals en un llenguatge que arribi a tothom, i que pugui expressar-se sense límits. És per això, que l’art és un dels mitjans escollits per arribar a tota la societat; independentment de les generacions que passin i l’idioma que parlin. Art & Fire té una col·lecció d’obres de dibuixants, il·lustradors, pintors i creadors gràfics de tot el món, que han volgut compartir amb la Fundació la seva interpretació personal sobre els incendis forestals.